«Укравтодор» назвав вартість будівництва автобану Україна-ЄС

Читать на русском
В Укравтодорі повідомили, що вартість будівництва одного кілометра автобану в ЄС в середньому становить близько 10 мільйонів євро.

Вартість будівництва одного кілометра автобану в ЄС в середньому становить близько 10 мільйонів євро.   Про це повідомив виконуювач обов'язків голови «Укравтодору» Славомір Новак в інтерв'ю «[Деловой столице] (http://www.dsnews.ua/economics/-protsent-durakov-v-polshe-ukraine-i-drugih-evropeyskih-13072017220000)», передає «Слово і Діло».

«1 кілометр автобану в Європі коштує в середньому 10 мільйонів євро. Тобто за весь річний бюджет «Укравтодору» можна збудувати лише 100 кілометрів автобану», – констатував Новак.

До того ж, за його словами, в Україні середній ремонт 1 км обійдеться приблизно в 10 млн грн.

«Щоб за 10 років Україна змогла поновити дорожню мережу міжнародного й національного значення, «Укравтодору» потрібно фінансування не менш ніж 50 мільярдів гривень щорічно. І це не включаючи автобанів», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що його відомство розраховує збудувати транспортний коридор, який з'єднає Україну та ЄС.

Статистика ДТП: в Україні найвища смертність на дорогах серед усіх країн ЄвропиДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті серед молоді у віці від 15 до 24 років і другий – серед дітей у віці від 5 до 14 років.

«Європейські автобани, які закінчуються на західному кордоні України, мають продовжуватися в країні. Автобан Будапешт-Чоп має бути з'єднаний із Києвом повноцінно, а не сільськими дорогами. Із впровадженням Дорожнього фонду та залученням приватних інвесторів, сподіваюся, справа піде веселіше. Але потрібно кілька років, адже дорогу не збудуєш за ніч», – вважає міністр.

Раніше повідомлялося, що «Укравтодор» хоче обмежити швидкість руху в містах до 50 км/год.

Нагадаємо, в «Укравтодорі» незадоволені якістю ремонту понад 80% доріг у 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: