Уряд надаватиме дотації аграріям через Ощадбанк

Читать на русском
Щоб отримати дотацію аграріям необхідно відкрити рахунок в Ощадбанку, здійснити оплату за техніку і отримати 20% -ву знижку.

Ощадбанк наділили статусом уповноваженого банку урядової програми з підтримки АПК.

Про це повідомляє прес-служба державного Ощадбанку, передає «Слово і Діло».

Україна і Аргентина стануть партнерами-аграріямиУкраїна і Аргентина розробляють науково-технологічні коопераційні проекти в аграрній галузі.

Програма передбачає можливість придбання аграріями сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва з компенсацією 20% від її вартості. Компенсацію виділятимуть з державного бюджету.

Для цього підприємству необхідно відкрити рахунок в Ощадбанку, здійснити оплату за техніку, отримавши 20% -ву знижку.

«Запровадження такої програми – приклад своєчасної ініціативи уряду, адже компенсація вартості техніки є інструментом, який враховує як інтереси національних виробників, так і інтереси сільгоспвиробників, які потребують техніку. Наразі ми очікуємо великий інтерес від виробників щодо участі у програмі, та вже розпочали прийом документів», - зазначила директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Інна Кравчук.

За бюджетною програмою, на 2017 рік, в рамках держпідтримки аграрних виробників передбачено 550 млн грн. На 2018 планується збільшення до 900 млн грн, а в 2019-2021 рр. - до 1,5 млрд грн.

Раніше, голова Комітету економістів України розповів «Слову і Ділу», яке значення для українського ринку має рішення про розширення ЄС безмитних квот.

Нагадаємо, що для аграріїв планують запустити мобільний додаток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: