Кабмін виділить мільярд гривень на компенсацію вартості техніки аграріям – Гройсман

Читать на русском
У 2017 році в рамках програми з компенсації вартості техніки аграріям виділено 550 млн грн, на наступний рік це буде близько 1 млрд грн.

Кабінет міністрів України має намір передбачити на 2018 рік 1 млрд грн на компенсацію частини вартості при купівлі сільгосптехніки українського виробництва.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час відвідування виставки «Agro Animal Show 2017. Зернові технології 2017. Фрукти. Овочі. Логістика 2017» у Києві в п'ятницю, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ця програма цього року – 550 мільйонів гривень, на наступний рік ми вже передбачили, що це буде близько 1 мільярда гривень», – сказав прем'єр.

Гройсман також зазначив, що деталі техніки, на купівлю якої можна отримати компенсацію, мають виготовлятися не менш ніж на 60% в Україні.

За його словами, в 2016 році українці витратили 10 млрд грн на закупівлю сільськогосподарської техніки, з них лише 1,5 млрд – на техніку, що була виготовлена в Україні.

У Херсонській області почнуть збирання українських комбайнівУ Херсонській області України почнуть випускати сучасні комбайни на базі машин німецької фірми Claas.

Раніше повідомлялося, що аграрії з 2017 року будуть отримувати через банки часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки в розмірі 15% її вартості за умови, що рівень локалізації виробництва цієї техніки в Україні перевищує 35%.

Україна та Білорусь також планують організувати низку спільних виробництв, у тому числі в сільськогосподарському машинобудуванні, наприклад, спільно з холдингом «Гомельмаш».

«Слово і Діло» зафіксувало 351 обіцянку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, 201 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 57%. Із повним переліком обіцянок прем'єра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: