У ЗСУ сформують сержантський корпус рівня НАТО

Читать на русском
У Збройних силах України до 2020 року планують створити професійний сержантський корпус рівня провідних армій світу.

У Збройних силах України до 2020 року планують створити професійний сержантський корпус рівня провідних армій світу.

Про це заявив на брифінгу головний старшина Збройних сил України начальник управління з роботи із сержантським складом Генштабу ЗСУ Олександр Косинський, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Робота проходить за кількома напрямками, зокрема щодо вдосконалення системи підготовки сержантів і солдатів. Для цього створені Центри підготовки, які за структурою, функціями та завданням практично тотожні відповідним навчальним закладам країн НАТО. Запроваджені курси лідерства базового та середнього рівнів, дворівневі курси інструкторів», – сказав він.

За словами Косинського, на сьогодні сержантський склад ЗСУ навчається у відповідних школах за кордоном, зокрема в Школі НАТО в Обераммергау.

На сектор оборони буде виділено більше бюджетних коштів – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко заявив, що на сектор оборони і безпеки буде виділено більше бюджетних коштів.

Крім того, низку курсів для українських військових всередині країни проводять інструктори зі США, Канади, Великої Британії, Латвії, Литви.

Відповідаючи на запитання про те, яка запланована на 2020 рік чисельність сержантського складу в українській армії, він сказав: «Приблизно 1700 осіб, проте треба враховувати плинність кадрів і постійне навчання сержантів. Наше завдання – вийти на інший показник. Це кількість підготовлених сержантів на рік. Ми плануємо готувати на рік до 500 сержантів».

Він нагадав, що реформа професійного сержантського корпусу була активізована в 2015 році, після початку російської агресії.

Раніше президент України Петро Порошенко розповів про нові умови служби для контрактників.

Також зазначимо, що Збройні сили України в 2017 році отримають понад 10 тисяч одиниць озброєння та військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: