Конфлікт навколо скандального райсуду в Одеській області: поліція затримала протестувальників проти судді Палія

Читать на русском
Під Ширяївським райсудом сьогодні сталася бійка: побилися прихильники і противники судді Палія, протестувальники кинули в будівлю суду кілька коктейлів Молотова.
Фото: "Думская"

У середу під Ширяївським районним судом Одеської області сталася бійка між прихильниками і противниками судді Сергія Палія.

За твердженням місцевих активістів на чолі з Віталієм Голодком, суддя виносить неправомірні рішення, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Думскую».

У зв'язку з цим Голодок привів під будівлю районного суду групу людей, які бажають «розібратися» з Палієм, але на місце прибули і захисники судді, що представилися членами організації «За світле майбутнє».

Між ними зав'язалася бійка, в ході якої в будівлю суду було кинуто кілька коктейлів Молотова. Палаючі суміші вдалося оперативно загасити, а протиборчі сторони спочатку розняла поліція, яка стала живим ланцюгом між ними. Також охорону, за рішенням заступника начальника обласної поліції, приставили до самого служителя Феміди.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє провести люстрацію суддів, правоохоронців, податківців та митниківСказано 30 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Потім, за словами журналіста «Думской», правоохоронці застосували до активістів силу, а Голодка затримали. Разом з ним були затримані ще 9 осіб. Станом на 17:00 біля будівлі Ширяївського районного суду перебували 60 поліцейських, ситуація була стабілізована.

Громадські працівники вже намагалися проникнути в кабінет судді Палія ще 21 липня.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало про те, що прокурор Каховської прокуратури, затримана НАБУ за хабар, через суд намагалася поновитися на посаді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: