У Литві розпочалися міжнародні військові навчання

Читать на русском
У ході навчань буде оцінюватися взаємодія сил передового батальйону НАТО в Литві та готовність до виконання різного типу завдань разом з партнерами, повідомляє Міноборони країни.

У понеділок, 12 червня, одночасно на полігонах Литовської армії в Пабраде і Рукла відбудеться урочиста церемонія відкриття найбільших в цьому році міжнародних військових навчань «Залізний Вовк 2017».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Delfi.

Ігор ГузьНародний депутат України
Гузь заявив, що фракція «Народного фронту» ініціюватиме рішення щодо вступу України в НАТОСказано 13 липня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

У ході навчань буде оцінюватися взаємодія сил передового батальйону НАТО в Литві та готовність до виконання різного типу завдань разом з партнерами, повідомляє Міноборони країни.

Найбільші полігони ЗСУ: де й за скільки проходять навчання української арміїУ Державному бюджеті на 2017 рік закладено 250 мільйонів гривень на покращення матеріальної частини навчальних центрів української армії: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про найбільших військових полігонах.

У цій частині вправ будуть задіяні близько 2000 військовослужбовців з Німеччини, Норвегії, Бельгії, Великобританії, Нідерландах, США та литовського артилерійського батальйону. Операції забезпечуватиме штаб механізованої піхотної бригади «Залізний вовк».

На полігоні в Рукла в даний час дислокована повністю сформована бойова група під командуванням Німеччини, своїх військовослужбовців виділили Бельгія, Голландія та Норвегія, а в липні прибудуть також бійці з Люксембургу.

У Південній, Центральній та Східній Литві в навчаннях візьмуть участь приблизно 5,3 тис. військовослужбовців з Литви і дев'яти інших країн НАТО. Крім бойової групи НАТО в Литві в тренуваннях візьмуть участь бійці з Великобританії, США, Польщі та Португалії. Крім того, в них вперше візьмуть участь штаби механізованої піхотної бригади «Залізний Вовк» (Gelezinis Vilkas) і мотопіхотної бригади «Жемайтія» (Zemaitija).

Військові навчання «Залізний Вовк 2017», які пройдуть в Литві в період з 12 по 23 червня, є частиною проведених в Польщі навчань «Saber Strike» (Удар меча). Ці навчання планує і організовує ставка Сухопутних сил США в Європі.

Нагадаємо, американські і європейські військові в липні проведуть спільні великомасштабні військові навчання біля українського кордону.

А 7 червня глави Міноборони Грузії і України обговорили можливість проведення спільних військових навчань

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: