Вірус WannaCry: збиток оцінили у мільярд доларів

Читать на русском
Збиток від масштабної кібератаки, проведеної за допомогою вірусу WannaCry, налічує один мільярд доларів.

Загальний збиток від хакерської атаки з використанням вірусу WannaCry склав 1 млрд доларів.

Таку суму назвала американська компанія KnowBe4, що спеціалізується на кібербезпеці, повідомляє McClatchy, передає «Слово і Діло».

Кіберполіція попередила українців про атаку вірусу WannaCryДепартамент кіберполіції Національної поліції звертається до українців з рекомендаціями, як не потрапити в пастку до хакерів-здирників, що запустили в інтернет вірус WCry.

«Імовірний збиток, завданий WannaCry за перші чотири дні, перевищив 1 млрд доларів, якщо враховувати викликані цим масштабні простої великих організацій у всьому світі», - заявив глава KnowBe4 Стью Сьюверман.

Зазначається, що в загальну оцінку збитку увійшли втрата даних, зниження продуктивності, простої в роботі, судові витрати, репутаційні збитки та інші фактори.

За даними компанії, всього WannaCry вразив від 200 тисяч до 300 тисяч комп'ютерів в щонайменше 150 країнах. Експерти не відкидають, що в майбутньому можуть бути нові подібні атаки.

Програма-вимагач WannaCry заблокувала тисячі комп'ютерів по всьому світу. WannaCry шифрує файли користувача, після чого їх стає неможливо використовувати. Для розблокування від жертв вимагають 200-600 доларів викупу, який слід перевести на зазначені рахунки в біткоіни.

15 травня Європол заявив, що пік хакерської атаки в Європі пройдено.

Відзначимо, що до кібератаки WannaCry може бути причетний спецпідрозділ розвідки Північної Кореї Unit 180.

Раніше в США заявляли, що готові допомогти побороти вірус, який атакував комп'ютери по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: