Українські банки та деякі установи атакував вірус-вимагач

Читать на русском
Внаслідок таких кібератак банки мають складнощі з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій

Невідомий комп'ютерний вірус-вимагач, схожий на WannaCry атакував українські банки.

Про це повідомили у Національному банку України, передає «Слово і Діло».

Як повідомляє hromadske.ua, під хакерську атаку потрапили «Укрпошта», державний «Приватбанк» та «Ощадбанк», «Укрзалізниця».

«Внаслідок таких кібератак ці банки мають складнощі з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій», - йдеться у повідомленні НБУ.

Американські експерти виявили, хто створив вірус WannaCryФахівці з кібербезпеки з'ясували, що вірус WannaСry могли створити вихідці з Південного Китаю, Гонконгу, Тайваню або Сінгапуру.

Також хакерської атаки зазнали системи «Київенерго» та «Укренерго»».

«Ми зазнали хакерської атаки. Дві години тому змушені були вимкнути всі комп'ютери, очікуємо дозволу на включення від служби безпеки», — сказали у прес-службі.

Зазначимо, що «Київенерго» експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Також не працює сайт компанії ДТЕК.

Кібератаки зазнали і недержавні організації. Зокрема, вірус атакував компанію «Нова пошта» та деякі ЗМІ, зокрема телеканал «Інтер», журнал «Кореспондент», медіахолдинг ТРК «Люкс», до складу якого входять «24 Канал», радіостанції «Радіо Люкс» та «Радіо Максимум», а також низка інтернет-сайтів.

Нагадаємо, 12 травня вірус із вимогою викупу вразив десятки тисяч комп’ютерів у різних країнах.

Загальний збиток від хакерської атаки з використанням вірусу WannaCry склав 1 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: