ЄС збирається протистояти новим санкціям США проти РФ, які можуть нашкодити єврокомпаніям

Читать на русском
Брюссель готується вжити заходів, якщо нові санкції США проти Росії нашкодять європейським енергетичним компаніям.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер закликав негайно розглянути питання, як Брюссель має реагувати, якщо нові санкції США проти Росії нашкодять європейським енергетичним компаніям або іншим підприємствам.

Про це повідомляє The Financial Times, передає «Слово і Діло».

Згідно із запискою, підготовленою для засідання Єврокомісії на середу, 26 липня, Брюссель «має бути готовим діяти протягом декількох днів», якщо американські заходи «будуть вжиті без урахування побоювань ЄС».

Німеччина попередила РФ про погіршення відносин через турбіни Siemens – ЗМІТурбіни Сіменс можуть стати причиною погіршення російсько-німецьких відносин, повідомляють західні засоби масової інформації.

У записці зазначається, що «основна увага» Брюсселя полягатиме в пошуку «публічного чи письмового запевнення» від адміністрації Трампа, що вона не застосує нові санкції таким чином, щоб нашкодити інтересам ЄС.

Раніше повідомлялося, що в Європейському Союзі висловили тривогу щодо кроків Конгресу США в напрямку посилення санкцій проти РФ, закликавши Вашингтон координувати свої дії з партнерами G7, та попередили про непередбачені наслідки.

Нагадаємо, Конгрес США оприлюднив нову версію законопроекту про санкції щодо Росії та Ірану. Президент США Дональд Трамп підтримує законопроект про нові санкції проти Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: