Конгрес США оприлюднив новий законопроект щодо санкцій проти Росії та Ірану

Читать на русском
Американський парламент опублікував новий проект закону, що передбачає санкції проти Російської Федерації та Ірану.
Фото з відкритих джерел

Конгрес США опублікував нову версію законопроекту про санкції щодо Росії і Ірану.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт американського парламенту.

Він був внесений в нижчу палату, Палату представників Конгресу лідером демократичної меншості Ненсі Пелосі, її заступником Стені Хоєром і старшим членом комітету із закордонних справ Палати представників Еліотом Енгелом.

Попередній варіант законопроекту, відомий перш за все тим, що конгресмени забороняли президенту США Дональда Трампа знімати або пом'якшувати санкції відносно Ірану й РФ без згоди парламенту, був проголосований у верхній палаті – Сенаті. Однак подальша процедура його ухвалення була припинена через недотримання конгресменами вимог конституції: згідно з основним законом США, всі законодавчі ініціативи, що стосуються бюджетних наповнень повинні ухвалюватися спочатку Палатою представників, а вже потім ​​Сенатом.

Нагадаємо, не так давно між Україною, Росією й Німеччиною розгорівся санкційний скандал у зв'язку з поставкою в окупований росіянами Крим газових турбін Siemens. У кінцевому підсумку німецький виробник заявив про намір повернути свої агрегати через суд. Тим часом у самій Німеччині заявили про намір поступово знижувати санкційний тиск на Росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: