Голова МЗС Німеччини заговорив про поступове скасування санкцій проти Росії

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає, що з Росії потрібно знімати санкції за мірою виконання нею Мінських угод.
фото: АР

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає, що з Росії потрібно знімати санкції за мірою виконання нею Мінських угод.

Про це він заявив у інтерв'ю журналу Focus, повідомляє «Слово і Діло».

«Згідно з попередніми рішеннями ЄС, Мінські угоди мають бути виконані на 100%, тоді будуть скасовані 100% санкцій. Я думаю, що це нереалістично. Було б правильно поступово скасовувати санкції, реагуючи на прогрес. Щоб показати, що рух до миру того вартий», – сказав Габріель.

Він вважає, що Росія має використовувати свій вплив на бойовиків, а США – вплинути на Україну.

«Росія має використовувати свій вплив на сепаратистів, а США – використовувати вплив на Україну», – зазначив він.

На думку Габріеля, США мають великий вплив на Україну, й він залишається прихильником активної участі Штатів у світовій політиці.

«Я особисто не належу до тих, хто був би щасливим, якби американці відсторонилися від світових справ. Світ усе ще залишається невизначеним. Держсекретар США Тіллерсон вдало веде зовнішню політику», – додав він.

Нагадаємо, 13 липня президент Петро Порошенко закликав ЄС зберігати санкції проти Росії доти, доки вона не поверне захоплені території.

11 липня в Білому домі заявили, що підтримують запровадження нових антиросійських санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: