У посольстві Ізраїлю в Йорданії сталася стрілянина, є загиблі

Читать на русском
Під час нападу на посольстві Ізраїлю в Аммані загинули двоє громадян Йорданії, а ізраїльський військовий отримав поранення.

Під час нападу на посольстві Ізраїлю в Аммані загинули двоє громадян Йорданії, а ізраїльський військовий отримав поранення.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає «Слово і Діло».

Ізраїльське посольство в Аммані розташоване в одній будівлі з житловим будинком. Зараз воно оточене силами безпеки, його працівники евакуйовані.

Йорданці (один з яких помер від поранень) працювали в меблевій компанії й зайшли до посольства незадовго до початку стрілянини.

Ізраїльські ЗМІ стверджують, що охоронець посольства відкрив вогонь, вбивши 17-річного йорданця. Що стало причиною нападу, поки незрозуміло, але ізраїльська влада заявила, що охорона «діяла в рамках самооборони».

Останніми днями у відносинах між двома країнами виникла напруженість, після того як влада Ізраїлю посилила заходи безпеки навколо Храмової гори в Єрусалимі.

У п'ятницю, 21 липня, тисячі йорданців взяли участь у демонстрації протесту в Аммані проти рішення ізраїльської влади встановити металошукачі на підходах до Старого міста Єрусалима.

Нагадаємо, Ізраїль, всупереч рішенню Ради безпеки ООН, почав будівництво нового поселення на Західному березі річки Йордан.

Європейський Союз закликав владу Ізраїлю та Палестини до співпраці з метою недопущення ескалації в Єрусалимі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: