Міграційна служба прогнозує зменшення черг за біометричними паспортами в серпні

Читать на русском
Ажіотаж навколо отримання біометричних паспортів в Україні спаде через один-два тижні, одночасно зі зменшенням туристичного ажіотажу.

У Міграційної служби вважають, що в серпні ажіотаж навколо біометричних паспортів спаде.

Про це заявив прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько, передає «Слово і Діло».

«Зараз ми маємо поєднання двох факторів - ажіотаж, пов'язаний з «безвізом», і туристичний ажіотаж. Туристичний сезон щорічно в цей період є піковим для оформлення закордонних паспортів. Туристична складова піде на спад вже через тиждень-два. І вже на початку серпня цієї туристичної складової не буде. Коли завершиться психологічна складова - важко прогнозувати. Але ми думаємо, що вже в серпні матимемо суттєве полегшення ситуації», - сказав він.

В Європу без віз: що потрібно знати про отримання біометричного паспорта в УкраїніЗ моменту голосування Європарламенту за безвізовий режим з Україною біометричні закордонні паспорти отримали вже понад 100 тисяч українців.

До того ж Гунько зазначив, що нинішній ажіотаж з отриманням біометричних паспортів «не має нічого спільного з виїздом українців до країн Європейського союзу».

«Статистика перетину кордону набагато менше, ніж статистика оформлення закордонних паспортів. Тому цей ажіотаж має психологічні причини, психологічний характер. У будь-якому випадку, це тимчасове явище. Перш за все треба розуміти, що близько 12 мільйонів українців мають на руках закордонні паспорти, з них понад чотири мільйони - біометричні паспорти. За кордон виїжджає в рази менше», - зазначив представник міграційної служби.

За його словами, Міграційна служба України радить громадянам без крайньої необхідності почекати з оформленням паспортів, утриматися від стояння в чергах і оформити документи пізніше в більш комфортних умовах.

Раніше повідомлялося, що біометричні паспорти громадянам з ОРДЛО і Криму видадуть після спецперевірки.

Нагадаємо, що глава СБУ раніше повідомляв, що росіяни повинні їздити в Україну за біометричними паспортами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: