Аваков розповів про рекордний попит на видачу біометричних паспортів

Читать на русском
Голова МВС звернувся до українців з проханням не створювати зайвий ажіотаж навколо видачі закордонних біометричних паспортів.
Арсен Аваков

Державна міграційна служба видає кожен день 20,5-21 тисячу біометричних закордонних паспортів.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив сьогодні, 9 червня, під час робочої поїздки в Херсонську область, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

В Європу без віз: що потрібно знати про отримання біометричного паспорта в УкраїніЗ моменту голосування Європарламенту за безвізовий режим з Україною біометричні закордонні паспорти отримали вже понад 100 тисяч українців.

«Кожен день видається 20,5-21 тисяча паспортів. Це абсолютний рекорд», - повідомив голова МВС. За його словами, попит на біометричні закордонні паспорти по наближенню ведення в дію безвіза значно виріс і перевищує очікуваний обсяг в 1,5-2 рази.

Також міністр повідомив про намір збільшити виробничі потужності друку паспортів. «У понеділок-вівторок прем'єр-міністр проведе координаційну нараду, і ми намагатимемося найближчим часом удвічі збільшити потужності з друку паспортів», - сказав Арсен Аваков.

Окремо голова МВС звернувся до українців з проханням не створювати зайвий ажіотаж навколо видачі закордонних паспортів. «Вони будуть видаватися і до 11 червня, і після 11 червня, і будуть такі ж якісні», - зазначив Арсен Аваков та закликав громадян користуватися електронними чергами і всіма електронними сервісами Державної міграційної служби та центрів надання адміністративних послуг, які також долучаються до процесу видачі біометричних документів.

Нагадаємо, що в Держприкордонслужбі пояснили умови безвіза для дітей.

Відзначимо, 29 листопада 2016 року Аваков заявив, що до літа 2017 року сервісні центри МВС працюватимуть по всій країні. Але, на жаль, міністру так і не вдалося виконати своєї обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: