Біометричні паспорти громадянам з ОРДЛО і Криму видадуть після спецперевірки

Читать на русском
Для отримання біометричних паспортів громадянам з пропискою на окупованих територіях Донбасу і Криму треба надати додаткові документи для ідентифікації особи.

Для отримання біометричних паспортів громадянам з пропискою на окупованих територіях Донбасу і Криму треба надати додаткові документи для ідентифікації особи.

Про це в ефірі «Еспресо.TV» заявив прес-секретар держпідприємства «Документ» Володимир Поліщук, пише «Слово і Діло».

«Певна кількість документів була втрачена під час подій, які там відбуваються, немає можливості ідентифікувати особу за формою №1. Є постанова Кабміну, яка рекомендує проводити додаткову ідентифікацію», - сказав Поліщук.

Чиновник уточнив, які документи потрібно надати додатково для підтвердження особи.

В Європу без віз: що потрібно знати про отримання біометричного паспорта в УкраїніЗ моменту голосування Європарламенту за безвізовий режим з Україною біометричні закордонні паспорти отримали вже понад 100 тисяч українців.

«Якщо ви прийшли зробити закордонний паспорт, принесли паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, старий закордонний паспорт, ми змушені просити надати свідоцтво про народження, або військовий квиток або інші документи. Проводиться додаткова ідентифікація через інші органи влади та видається закордонний біометричний паспорт», - зазначив Поліщук.

Нагадаємо, в ЄС проти ідеї видавати закордонні паспорти старого зразка жителям окупованих територій.

Як повідомлялося, 24 травня президент Петро Порошенко доручив забезпечити громадянам в ОРДЛО і Криму можливість отримати закордонні паспорти старого зразка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: