Фейгін прокоментував інформацію про ліквідацію в РФ ГРУшника Єрофеєва

Читать на русском
Адвокат Марк Фейгін назвав сенсаційною заяву російського військового Віктора Агеєва про ліквідацію в РФ засудженого раніше в Україні ГРУшника Євгена Єрофеєва.

Заява затриманого на Донбасі російського військового Віктора Агеєва про ліквідацію в РФ засудженого раніше в Україні ГРУшника Євгена Єрофеєва є сенсаційною.

Про це заявив відомий російський адвокат Марк Фейгін в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«З моменту його (капітана ГРУ ГШ РФ Євгена Єрофеєва – ред.) передачі минулого року, 25 травня, до Росії його ніхто ніколи більше не бачив ані публічно, ані непублічно. А ось ця інформація, вона абсолютно сенсаційна. Чому? Якщо Агеєв є військовослужбовцем ГРУ за контрактом, а Єрофеєв також був офіцером ГРУ з тольяттінської частини, яка розквартирована там, це означає, що всередині системи ГРУ, серед військовослужбовців, ця інформація циркулює. Якщо це дійсно так, а я б цього не виключав, то зараз російській владі вигідно було б продемонструвати, що Єрофеєв живий та здоровий», – заявив Фейгін.

Турчинов розповів, де шукати «аргументи», щоб примусити РФ звільнити українських заручниківТурчинов закликає посилити роботу контррозвідки та військових, щоб знаходити російських агентів та військових злочинців, яких можна обміняти на українських політв'язнів.

Інакше, підкреслює адвокат, це - «серйозна демотивуюча річ для тих, хто за контрактом служить на Донбасі, бере участь у бойових діях»: «Власне, будь-яке потрапляння до полону означає зраду, як це було за сталінських часів, і цих людей дійсно можуть ліквідувати. Я в це вірю, до речі».

Фейгін не виключає, що в ГРУ ГШ РФ дійсно могли звинуватити Єрофеєва як офіцера військової розвідки в тому, «що він говорив у полоні».

Адвокат також вказав на той факт, що після передачі до Росії нічого невідомо й про іншого ГРУшника – Олександра Александрова.

«Я б не виключав що і той, і іншій постраждали. Зараз Міністерству оборони краще їх показати, що, мовляв, жодних екзекуцій не проводилося», – додав адвокат.

Геращенко пропонує «Новой газете» опублікувати звернення матері СенцоваГеращенко закликає «Новую газету» опублікувати звернення матері Олега Сенцова, який не воював проти інших країн і нікого не вбивав.

Щодо долі Агеєва, то, на переконання Фейгіна, той може повернутися до Росії лише шляхом обміну.

Як повідомлялося раніше, в інтерв'ю «Новой газете» російський військовослужбовець Агеєв, якого затримали на Луганщині, заявив, що капітана ГРУ Євгена Єрофеєва, якого 2015 року затримали на Донбасі, а потім передали за обміном, потім «прибрали» на території РФ, тому що «наговорив зайвого». В Україні росіян Єрофеєва та Александрова Голосіївський суд Києва визнав винними та засудив до 14 років ув'язнення. Згодом їх обміняли на Надію Савченко.

Зазначимо, в СБУ відгукнулися на прохання матері військовослужбовця РФ Віктора Агеєва, що потрапив у полон на Донбасі й звинувачується в тероризмі. Їй дозволили зустріч із сином.

Тим часом український політв'язень, кримчанин Олександр Кольченко, якого утримують у російській в'язниці, домагається зустрічі з українським консулом, незважаючи на відмови російської сторони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: