Матері обвинувачуваного в тероризмі Агеєва дозволили зустрітися з сином

Читать на русском
Мати російського військовослужбовця Віктора Агеєва, проти якого СБУ висуває звинувачення в тероризмі, приїхала в Україну для зустрічі з сином.
Віктор АгеєвФото з відкритих джерел

Проти військовослужбовця РФ Віктора Агеєва, що потрапив у полон на Донбасі, Служба безпеки України висуває звинувачення в тероризмі.

Про це повідомив глава відомства Василь Грицак, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Дії Агеєва кваліфікуються як тероризм», – сказав він на брифінгу в суботу.

У свою чергу, в СБУ відгукнулися на прохання матері Агеєва про зустріч із сином. Вона, за словами, Грицака, вже перебуває в Старобільську.

Геращенко пропонує «Новой газете» опублікувати звернення матері СенцоваГеращенко закликає «Новую газету» опублікувати звернення матері Олега Сенцова, який не воював проти інших країн і нікого не вбивав.

«Ви знаєте, що мати Агеєва звернулася з проханням про помилування сина... Ми пішли назустріч... Зараз мати Агеєва в Старобільську (Луганська обл. – ред.) із ним», – повідомив Грицак.

Разом з тим, за словами глави СБУ, їй, перш ніж звертатися до Порошенка з проханням про помилування сина, слід було би звернутися до російського президента з вимогою звільнити українських заручників. Раніше віце-спікер ВР Ірина Геращенко порадила Світлані Агеєвій зробити те ж саме.

Нагадаємо, контрактника-військовослужбовця РФ затримали 24 червня біля села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області. Він входив до складу диверсійної групи, крім нього були затримані ще троє бойовиків, і двоє (в тому числі один кадровий військовий з Росії) були ліквідовані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: