Одіозний суддя зняв свою кандидатуру з конкурсу до Верховного суду

Читать на русском
Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк подав заяву про зняття своєї кандидатури з конкурсу до нового Верховного суду.

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк подав заяву про зняття своєї кандидатури з конкурсу до нового Верховного суду.

Про це пише Судово-юридична газета, передає «Слово і Діло».

«Впродовж всього конкурсу мені чинилися всілякі штучні перешкоди для успішного завершення моєї участі в ньому», – назвав одну з причин свого рішення суддя.

Вовк пояснив, що для цього на Вищу кваліфікаційну комісію суддів, яка проводить конкурс, чиниться тиск. За словами судді, зараз відкрито кримінальне провадження, в якому він проходить як свідок, але на нього також «намагалися покласти провину». При цьому суть справи він не розкрив.

Вовк наголосив, що звернувся з відповідною заявою до ВККС не через «особисті обставини», які йому «дружно намагалися організувати керовані правоохоронні органи та окремі політики, використовуючи для цього своїх пішаків – купку осіб, що зухвало називають себе громадськістю, які є політично вмотивованими та упередженими щодо більшості кандидатів».

Суддя також пояснив зняття кандидатури тим, що своєю поведінкою він «має сприяти довірі до проведення конкурсу».

Нагадаємо, зранку 13 липня Вовк прийшов до НАБУ.

Раніше в НАБУ підтвердили проведення обшуків в Окружному адмінсуді Києва через факти незаконного збагачення голови суду Павла Вовка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: