У Москві проходить акція проти обмеження інтернету

Читать на русском
У Москві активісти влаштували ходу проти Роскомнадзора і за скасування обмежень в інтернеті.

У Москві проходить акція проти обмеження інтернету.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

«Протестувальники пройдуть ходою по Петровському, Різдвяному, Стрітенському бульварах, а також про проспекту Академіка Сахарова, де відбудеться мітинг» - йдеться в повідомленні.

Український інтернет почистять від сайтів типу «Російської Весни»Міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив про намір протягом двох тижнів закрити через суд усі антиукраїнські сайти.

За даними ЗМІ, ще до початку мітингу відбулося перше затримання.

Як відомо, марш називається «За вільний інтернет».

«Вони вимагають відставки глави Роскомнадзору Олександра Жарова. Акція узгоджена з мерією столиці», - зазначили у виданні.

Зокрема, організатори акції виступають проти цензури в інтернеті. Вони також закликають російську владу реабілітувати засуджених за репости і лайки в соціальних мережах.

Як відомо, Росія входить в двадцятку країн з «невільним інтернетом». Перед тим як піти на канікули Держдума схвалила додаткові обмеження в інтернеті. Зокрема, були ухвалені закони про заборону засобів обходу блокувань і регулювання роботи месенджерів.

Нагадаємо, влада Китаю частково заблокували месенджер WhatsApp. Повідомляється, що користувачі програми WhatsApp не могли відправити фото і відео. Деякі не змогли обмінюватися текстовими повідомленнями. Ініціатором блокування месенджера став уряд країни.

Раніше повідомлялося, що частина окупованого Криму залишилася без інтернету і зв'язку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: