Заблокувати заборонені російські сайти неможливо – Інтернет-асоціація

Читать на русском
Інтернет-асоціація заявляє про неможливість блокування провайдерами потрапили під санкції російських сайтів.

Інтернет-асоціація України (ІнАУ) заявляє про неможливість блокування провайдерами російських сайтів, які потрапили під санкції.

Про це Українським новинам повідомив голова Інтернет-асоціації Олександр Федієнко, передає «Слово і Діло».

«Блокування інформації провайдером неможлива», - заявив він.

Хто виграє від заборони Mail.ru Group і кому дістануться 1,5 мільярда гривень ринку інтернет-реклами?Експерт з управління інтернетом оцінив рішення про заборону Вконтакті, Однокласників, Яндекса та розповів, чи зможуть користувачі обійти блокування соцмереж.

Федієнко підкреслив, що оператори технічно не готові реалізувати такі механізми, але крім того, такі рішення неможливо втілити на 100%.

«Ми вважаємо, що блокування неефективне. Але якщо такий механізм впроваджуватиметься в нашій країні, то блокування має відбуватися виключно за рішенням суду. Тому що інші механізми просто не можна назвати цивілізованими», - підкреслив голова ІнАУ.

Він також заявив, що в Україні ще немає механізмів блокування інформації як таких, і це також слід враховувати, говорячи про тій чи іншій системі реалізації стратегії кібербезпеки.

За словами Федієнко, в разі запровадження Україною норм за національним або ж позасудовим блокуванням доступу до інформації, ІнАУ буде використовувати всі доступні механізми для скасування таких рішень, у тому числі асоціація планує звернутися до Ради Європи.

Стало відомо, коли заблокують російські соцмережі та на інші сайтиУказ президента Петра Порошенка, який передбачає блокування Яндекса, Вконтакте та Mail.ru набуде чинності після офіційного опублікування в ЗМІ.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко запровадив у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). У списку санкцій 1228 фізичних осіб та 468 юридичних осіб.

Санкції передбачають блокування доступу до сервісів Яндекс, 1С, Софтлайн Груп, Корпорації Парус і ще ряду інших російських IT-компаній. Також санкції торкнулися соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, а також сервісів Mail.ru.

Нагадаємо, Порошенко закликав українців піти з російських соцмереж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: