Мешканці одного з районів Харкова вийшли на акцію з вимогою закрити коксовий завод

Читать на русском

Сьогодні в Новобаварському районі Харкова відбулася громадська акція на підтримку закриття місцевого коксового заводу. За словами місцевих жителів, робота підприємства негативно позначається на здоров'ї містян.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні в одному з районів Харкова місцеві жителі вийшли на акцію на підтримку закриття коксового заводу, діяльність якого негативно впливає на здоров'я містян.

Втім, противники такого кроку також прийшли на мітинг, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Twitter IT Sector Харків.

«Харків. Зараз в одному з дворів Новобаварського району проходить мітинг. Одні мітингують за закриття коксового заводу. Інші – проти. Прихильники закриття говорять про шкідливі хімічні викиди і про те, як вони згубно впливають на здоров'я населення. Противники закриття говорять про необхідність робочих місць», – зазначають автори акаунту.

Попередньо учасники мітингу з обох боків домовилися про проведення громадських слухань щодо питання функціонування заводу.

Харківський коксовий завод був побудований у 1932 році і являє собою велике металургійне підприємство. Питання його закриття вперше всерйоз сплило в 2010 році: тоді екологи вимагали, аби завод виконував норми з модернізації обладнання і зменшення кількості викидів кожного підзвітного періоду, проте ця вимога була проігнорована. Між тим встановлено, що рівень смертності в районах, розташованих поблизу підприємства, є вищим, ніж в інших районах Харкова, і місцеві жителі пов’язують це саме з викидами коксового заводу.

Нагадаємо, днями міністр із питань окупованих територій Вадим Черниш повідомив, що в ОРДЛО є небезпечні об'єкти, які можуть спричинити поширення радіації.

Тим часом ЗМІ з’ясували причину масового отруєння дітей у таборі відпочинку в Бердянську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: