У Польщі заговорили про початок диктатури

Читать на русском
Екс-президенти Польщі вважають, що реформа судової системи від правлячої партії Право і Справедливість Ярослава Качинського є шляхом до диктатури.

Екс-президенти Польщі вважають, що реформа судової системи від правлячої партії «Право і Справедливість» Ярослава Качинського є шляхом до диктатури.

З відповідним відкритим зверненням до польського суспільства виступили Лех Валенса, Александр Кваснєвський, Броніслав Коморовський, а також низка громадських та політичних діячів країни, передає «Слово і Діло» з посиланням на Wyborcza.pl.

«Ми, громадяни, незважаючи на різницю поглядів між нами, незважаючи на партійну приналежність, стаємо на захист наших прав. Стаємо заради громадянської солідарності, яка народилася з найбільшого в історії Європи мирного повстання 1980 року. Ми боремося, оскільки програний бій за Верховний суд буде початком необмеженої тиранії та диктатури нинішнього уряду», – йдеться в зверненні президентів та активістів.

Як наголошують автори звернення, вони «спільно стають до боротьби проти Качинського, оскільки майбутні покоління не пробачать гріха байдужості й боягузтва».

Президент Польщі Анджей Дуда відмовився підписувати затверджений польським парламентом закон про судову реформу.

Нагадаємо, в суботу, 15 липня, кілька сотень людей вийшли до президентського палацу у Варшаві на акцію протесту проти судової реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: