Луценко зняв із посад трьох прокурорів

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко підписав накази про звільнення заступників начальників прокуратур Житомирської області та АРК Крим і керівника Київської місцевої прокуратури номер 2.
фото: ГПУ

Генпрокурор Юрій Луценко підписав накази про звільнення заступників начальників прокуратур Житомирської області та АРК Крим і керівника Київської місцевої прокуратури №2.

Про це він заявив під час наради з керівниками прокуратур семи областей, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

«Радою прокурорів, як ви знаєте, новоствореним органом самоврядування, розглянуто три матеріали й надано рекомендації про звільнення першого заступника прокурора Житомирської області, заступника прокурора Автономної Республіки Крим, керівника Київської місцевої прокуратури №2. Вчора я підписав відповідні накази», – розповів Луценко.

Він зазначив, що матеріали щодо ще чотирьох керівників місцевих прокуратур зараз розглядає Рада прокурорів.

Також Луценко додав, що «прокурорами Хмельницької, Черкаської областей для вирішення питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності передані ще 5 матеріалів щодо керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, заступника голови Черкаської місцевої прокуратури, начальника Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури, начальника Монастирищенського відділу Уманської місцевої прокуратури та прокурора Корсунь-Шевченківського відділу Звенигородської місцевої прокуратури».

Нагадаємо, 21 липня Луценко розповів, що ГПУ відкрила провадження проти нардепа від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула за підозрою в несплаті податків у особливо великих розмірах.

Раніше в нардепа знайшли несплачених податків на суму в 19,6 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: