Справа проти Добкіна: цілі Луценка, козирі захисту та подальша тактика «Опоблоку»

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

З точки зору того, щоб показати, як влада проводить масштабну корупцію. справа проти Добкіна виглядає доречною. До того ж Луценку це потрібно, оскільки останнім часом була серйозна критика з боку ЄС на адресу ГПУ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, оцінюючи рішення суду про арешт нардепа Михайла Добкіна з правом внесення застави в розмірі 50 мільйонів гривень.

«У будь-якому разі в цій ситуації присутня політична частина. Добкін, Довгий і той же Янукович були політичними опонентами Луценка. Довести, що ця справа не позбавлена політичної складової, буде важко. Якраз більше аргументів на підтримку того, що політика є», – зазначив він.

Хто і як голосував за зняття недоторканності, затримання та арешт депутатівУ четвер Верховна Рада підтримала зняття депутатської недоторканності з останнього з шести підозрюваних прокуратурою нардепів – Михайла Добкіна і його арешт. «Слово і Діло» вирішило візуалізувати, хто як голосував за кожного з цієї шістки.

За словами експерта, в цій ситуації є ще момент політичного протистояння з одного боку Добкіна-Кернеса, а з іншого – Авакова.

«В цьому протистоянні в силу загальних політичних обставин опинився й Луценко», – уточнив політолог.

На жаль, захист Добкіна має всі козирі, щоб обґрунтовувати політичну мотивацію цієї справи, адже суть питання – це рішення, за яке голосувала міськрада, тобто колегіальне.

«Добкін зараз, розуміючи всю суть питання, почувається цілком упевнено й може навіть використовувати цю ситуацію на свою користь. «Опоблок» також використовуватиме цю справу проти влади. До них долучиться й «Відродження», оскільки справа Добкіна – це справа й Кернеса. Вони робитимуть усе, щоб завдати максимальних політичних збитків Луценку, Авакову та владі загалом як опонентам», – наголосив політолог.

«Справа Добкіна може виявитися великою й досить успішною інформаційною кампанією «Опоблоку» проти влади», – констатував Воля.

Політолог зазначив, що Добкін вчинив правильно, відмовившись від внесення застави.

«Якби він сам вніс 50 мільйонів гривень, то підтвердив би, що є корупціонером. Добкін публічно продемонстрував упевненість у своїй правоті. Це лише додає йому політичних дивідендів та іміджевих бонусів», – резюмував Володимир Воля.

Аналітики порталу «Слово і Діло» зафіксували 144 обіцянки Михайла Добкіна, більшість з яких нардеп провалив. Загальний показник рівня його відповідальності – 36%.

Хто і як голосував за зняття недоторканності, затримання та арешт депутатів, дивіться за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: