Міноборони створить територіальні центри, які замінять військкомати

Читать на русском
Міністерство оборони України з 1 серпня починає створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які замінять військові комісаріати.

Міністерство оборони України з 1 серпня починає реалізацію проекту зі створення територіальних центрыв комплектування та соціальної підтримки, які мають замінити військові комісаріати.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Дмитро Гуцуляк, передає «Слово і Діло».

«За дорученням президента України Міністерство оборони починає реалізацію пілотного проекту зі створення територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Відповідне розпорядження, проект якого представив міністр оборони Степан Полторак, ухвалено на засіданні Кабміну», – повідомив Гуцуляк.

Він зазначив, що з 1 серпня розпочинається експеримент зі створення на матеріально-технічній базі Чернігівського обласного військового комісаріату територіального центру комплектування і соцпідтримки.

«Створення таких територіальних центрів – це перший крок до заміни чинних військкоматів», – заявив речник.

Війна на Донбасі: чи готова українська армія до наступу?Журналіст Денис Попович розмірковує про можливий наступ Збройних сил України на позиції російських військ.

Він зазначив, що ці центри займатимуться не лише вдосконаленням порядку комплектування військ особовим складом та організацією захисно-мобілізаційної роботи.

«На них буде покладене завдання забезпечення та впровадження нової ефективної системи обслуговування й надання сервісних послуг із соціального захисту як військовослужбовцям, так і членам їхніх сімей, резервістам, ветеранам війни, пенсіонерам ЗСУ та іншим», – додав Гуцуляк.

Нагадаємо, Міноборони виплатило військовим близько 160 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що в Міноборони оцінили загрозу від військових навчань Путіна в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: