Полторак не вклався у терміни з реформуванням військкоматів

Читать на русском
Законопроект, що дозволив би Полтораку реформувати військкомати на центри обслуговування військовослужбовців, був ухвалений на 3 місяці пізніше, ніж було необхідно.
Степан ПолторакФото з відкритих джерел

Міністр оборони України Степан Полторак не встиг у 2016 році реалізувати свою обіцянку щодо перетворення військових комісаріатів на єдині центри обслуговування військовослужбовців.

Зробити це протягом минулого року він обіцяв під час публічного звіту щодо виконання програми діяльності Кабінету міністрів на початку березня 2016-го, нагадує «Слово і Діло».

Однак аби міністр оборони міг виконати цю обіцянку, відповідне підґрунтя мала підготувати Верховна Рада України. А саме – ухвалити законопроект «Про єдиний державний реєстр військовозобов’язаних». І парламентарі зробили це 18 жовтня 2016 року – проте тільки у першому читанні. 6 грудня того ж року депутати відправили його на повторне читання.

Врешті-решт, рішення про створення Єдиного реєстру військовозобов’язаних, що передбачає, у тому числі й перетворення військкоматів на єдині центри обслуговування військовослужбовців, Рада ухвалила лише 16 березня 2017 року.

Враховуючи це, «Слово і Діло» змушене констатувати: хоча виконати цю обіцянку міністру Полтораку завадили об’єктивні причини, вона, зважаючи на терміни, все ж отримує статус «не виконано».

Усього портал зафіксував 55 обіцянок глави Міноборони, 34 з яких він виконав. Це дозволило йому стати одним із найвідповідальніших міністрів чинного уряду. У відповідному рейтингу він наразі перебуває на другій сходинці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: