Експерт: фальшиві повістки – робота українських корупціонерів у військкоматах

Читать на русском
Вадим Гречаніновпрезидент Атлантичної Ради України

Зараз всі працюють на вибори, тому не виключено, що фальшиві повістки – це недопрацювання Міноборони та елемент корупції у військкоматах.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів Глава Атлантичної ради України, генерал-лейтенант у відставці Вадим Гречанінов, аналізуючи повідомлення помічника міністра оборони Юрія Бірюкоа про поширення фальшивих повісток.

«Це все робиться для того, щоб посіяти невдоволення й паніку серед населення. Мета, в принципі, зрозуміла. Наступне питання: кому це може бути вигідно? Є кілька варіантів: опозиції, російським спецслужбам і безпосередньо Міноборони. Списувати все на те, що нам заважають вороги, також не можна. В Україні всі зараз працюють на вибори й ніхто про українську армію та мобілізацію насправді не думає. У Міноборони абсолютний бардак, неефективне використання людських ресурсів, вкрай низька організація, тож цілком можливо, що фальшиві повістки – робота українських корупціонерів у військкоматах, які потім відмазують за ці фальшивки», – розповідає Гречанінов.

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в Києві роздають фальшиві повістки.

Водночас начальник аеромобільних військ ЗСУ, полковник запасу, учасник бойових дій Іван Якубець не вбачає великої проблеми в тому, що українці отримують фальшиві повістки.

«Імовірно, це все-таки робота країни-агресора, тому що вони вважають українців дурними, але це не так. Фальшиві повістки жодним чином не вплинуть на призов. Тому, хто не хоче йти до армії, байдуже, фальшива ця повістка чи ні – все одно буде ухилятися. Просто для того, щоб ми не купувалися на такі провокації, наше керівництво має запровадити жорстке покарання за це і врегулювати сам процес призову до армії», – пояснює Іван Якубець.

Нагадаємо, нещодавно міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що звертатиметься до Президента України Петра Порошенко щодо повного переходу армії на професійну контрактну основу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: