Зведення штабу АТО 21 липня: майже 30 обстрілів, є загиблі

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування 20 липня.

За минулу добу, 20 липня, російсько-окупаційні війська здійснили 29 обстрілів позицій Збройних сил України, в результаті яких п'ятеро українських військових загинули й восьмеро отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Загалом за минулу добу противник 29 разів відкривав вогонь по наших позиціях. У відповідь сили АТО 16 разів застосовували зброю. На жаль, п'ятеро українських військових загинули, восьмеро – отримали поранення. Варто додати, що завдяки вмілим та оперативним діям наших бійців противник не лише припиняв вогневі провокації, а й зазнав серйозних втрат у живій силі», – йдеться в повідомленні.

Бойовики активізували обстріл на донецькому напрямку після 18:00. З 19:00 майже до 23:00 бойовики чотири рази обстрілювали позиції ЗСУ під Авдіївкою з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї. Українські військові вели щільний вогонь з метою примусити агресора до припинення обстрілів.

Крім того, бойовики обстрілювали позиції ЗСУ поблизу шахти «Бутівка» з мінометів і гранатометів, в результаті яких один український військовослужбовець загинув і один отримав поранення.

Близько 22:00 бойовики обстріляли Станицю Луганську на луганському напрямку та Водяне – на донецькому.

Нагадаємо, вчора на полігоні в Дніпропетровській області стався вибух, поранені вісім військових.

Раніше бойовики 20 разів відкривали вогонь на Донбасі, четверо бійців ЗСУ загинули, семеро поранені, один – у полоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: