Британія погрожує ЄС поверненням ядерних відходів після Brexit – ЗМІ

Читать на русском
Велика Британія після Brexit може повернути до країн Євросоюзу радіоактивні відходи, які раніше відправлялися до Сполученого Королівства для переробки та зберігання.

Велика Британія після Brexit може повернути до країн Євросоюзу радіоактивні відходи, які раніше відправлялися до Сполученого Королівства для переробки та зберігання.

Про це йдеться в документі, представленому Лондоном на переговорах щодо виходу з ЄС, передає «Слово і Діло» з посиланням на The Financial Times.

У документі зафіксовано право «повернути радіоактивні відходи до країни походження». Також ідеться про відповідальність країн ЄС за деякі «особливі матеріали, що розщеплюються», які є найбільш небезпечними й найбільш жорстко регульованими типами ядерних речовин, включаючи плутоній із відпрацьованого палива.

Британці навчатимуть українських військових протидіяти снайперам і бронетехніці супротивникаОкрім тренувань із виявлення мін та надання першої допомоги в бойових умовах, британські інструктори навчатимуть українських військових боротьбі зі снайперами та бронетехнікою супротивника.

За даними видання, п'ята частина 126-тонних запасів плутонію для цивільних потреб, які зберігаються на атомному комплексі в Селлафілді в англійському графстві Камбрія, мають імпортне походження.

Це підприємство з 1970-х років займалося переробкою відпрацьованого ядерного палива з країн ЄС, в тому числі з Німеччини, Італії та Швеції.

Нагадаємо, 17 липня в Брюсселі Велика Британія та Євросоюз розпочали перший раунд переговорів щодо Brexit.

Раніше уряд Великої Британії оприлюднив законопроект про Brexit, в якому йдеться про скасування дії законодавства ЄС у рамках виходу країни з Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: