Проти екс-власників ПриватБанку порушили справу про «створення злочинної організації»

Читать на русском
ГПУ здійснює досудове слідство в кримінальному провадженні щодо осіб, у власності яких раніше перебував націоналізований ПриватБанк.

Головне слідче управління Генпрокуратури здійснює досудове слідство в кримінальному провадженні щодо осіб, у власності яких раніше перебував націоналізований ПриватБанк.

Про це свідчить ухвала Печерського районного суду міста Києва за 13 липня, оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає «Слово і Діло».

Провадження №42017000000001823 від 06.06.2017 порушено «за фактом створення злочинної організації, а також керівництва такою організацією та участі в ній із метою заволодіння упродовж 2008-2016 років грошовими коштами ПАТ «КБ «ПриватБанк» в особливо великих розмірах».

У скоєнні цього злочину підозрюються колишні посадові особи ПАТ «КБ «ПриватБанк», які нібито «залучили власників та керівників низки суб'єктів господарювання, а також представників та кінцевих бенефіціарів низки іноземних компаній, що є пов'язаними з банком особами».

Вказаною ухвалою суд задовольнив клопотання слідчих ГПУ й надав тимчасовий доступ до документів, які перебувають у головному офісі банку в місті Дніпро.

Раніше в НАБУ підтвердили проведення обшуків у головному офісі ПриватБанку.

Також НБУ запускає процедуру стягнення з колишніх власників ПриватБанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: