Через націоналізацію ПриватБанку Коломойський подав майже 100 позовів

Читать на русском
Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський і пов'язані з ним компанії і особи подали в суд 90 позовів у зв'язку з націоналізацією Приватбанку.

Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський і пов'язані з ним компанії і особи подали в суд 90 позовів у зв'язку з націоналізацією Приватбанку.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

Великий привіт від ПриватБанку: пацієнт радше мертвийВідставка Шлапака й маски-шоу в ПриватБанку: журналіст Максим Кречетов міркує про процеси, що відбуваються в найбільшому банку країни і про те, яке майбутнє чекає колись системоутворюючу фінустанову.

Зокрема, позови подані проти Національного банку України, Міністерства фінансів України, Фонду гарантування вкладів фізосіб і державного Приватбанку.

Коломойський оскаржить саму процедуру виведення Приватбанку з ринку (4 позови), постанову Кабміну про входження держави в капітал фінустанови (2 позови) і намагається розірвати поручительство по кредитах рефінансу (1 позов).

До судів подано також 42 справи, в яких позивачі намагаються оскаржити те, що вони пов'язані з власниками Приватбанку. Зокрема, це позови від сім'ї Суркісів, футбольного клубу Динамо Київ, який очолює голова сім'ї, і Акцент Банку, який є власністю родини.

Ще 19 справ направлено до суду з метою скасувати процедуру ball-in, коли депозити великих вкладників ставали капіталом банку при націоналізації.

У 17 справах офшори і фізичні особи, визнані пов'язаними з Приватбанком, оскаржать припинення нарахування відсотків по депозитах.

Раніше повідомлялося, Коломойський планує відсудити 9 мільярдів у ПриватБанку.

А майно Приватбанку планують розпродавати на аукціоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: