ПриватБанк може очолити німець – ЗМІ

Читать на русском
Директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж рекомендує на посаду голови ПриватБанку Райнера Мюллера-Ханке.

Директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж рекомендує на посаду голови ПриватБанку Райнера Мюллера-Ханке.

Про це повідомило «Українським новинам» джерело, знайоме із ситуацією, пише «Слово і Діло».

«Наглядова рада банку 20 липня може прийняти відставку Шлапака з 24 липня і визначити виконуючого обов'язки голови правління», - повідомляє агентство.

Ймовірно, банк тимчасово очолить заступник голови правління Галина Пахачук.

Підбором кандидатів на пост нового голови правління ПриватБанку займається рекрутингове агенство, термін відбору кандидата - два тижні, а значить, нового голову банку наглядова рада Приватбанку може призначити вже у кінці липня.

Його будуть відбирати із запропонованих агентством кандидатур.

Великий привіт від ПриватБанку: пацієнт радше мертвийВідставка Шлапака й маски-шоу в ПриватБанку: журналіст Максим Кречетов міркує про процеси, що відбуваються в найбільшому банку країни і про те, яке майбутнє чекає колись системоутворюючу фінустанову.

За відсутності українських претендентів, посаду голови правління може посісти німецький банкір Райнер Мюллер-Ханке.

Зараз Райнер Мюллер є членом рад FinComBank (Молдова) і азербайджанського AccessBank. Має ступінь магістра з економіки Вільного університету Берліна (Freie Universität Berlin), навчався на економіста в університетах Гейдельберга і Мадрида.

В Україні він уже працював генеральним директором Swedbank у 2009-2013 роках. Він має більш ніж десятирічний досвід в сфері банкінгу в країнах Центральної та Східної Європи. Повний перелік претендентів невідомий, але ніхто з українських фінансистів публічно не виявляв бажання очолити ПриватБанк. Потенційні претенденти бояться складнощів, які можуть виникнути на новому місці роботи.

«Приват зараз – електричний стілець. Ніхто з місцевих особливо не хоче навіть подаватися на конкурс», – зазначив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, голова правління націоналізованого ПриватБанку Олександр Шлапак подав у відставку.

Раніше в НАБУ підтвердили проведення обшуків у головному офісі ПриватБанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: