Столтенберг відкрив у Києві новий офіс представництва НАТО

Читать на русском
Він повідомив, що в новому приміщенні представництва НАТО в Україні також розмістяться офіс зв’язку та центр інформації та документації Альянсу.

У Києві відкрили нове приміщення представництва Північноатлантичного альянсу в Україні.

У церемонії відкриття взяли участь віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Переведення сектору безпеки і оборони на стандарти НАТО, проведення інформаційної, роз'яснювальної роботи, практичне й галузеве співробітництво – це саме ті підвалини євроатлантичної інтеграції України, й вони є нашими пріоритетами», – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Своєю чергою, генсек НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс зміцнюватиме підтримку України.

Порошенко розповів, коли Україна подасть заявку на вступ до НАТОПрезидент нагадав про нові законодавчі норми, що визначають долучення до Альянсу як мету України.

«НАТО й надалі надаватиме практичну та політичну допомогу Україні. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за свій суверенітет та територіальну цілісність, і будемо продовжувати та поглиблювати свою практичну підтримку Україні в багатьох сферах», – заявив Столтенберг.

Він повідомив, що в новому приміщенні представництва НАТО в Україні також розмістяться офіс зв’язку та центр інформації та документації Альянсу.

«Нове приміщення, нові умови роботи представництва НАТО нададуть можливість ефективніше працювати нам спільно, щоб допомогти Україні в процесі її реформування та підвищити рівень обороноздатності цієї країни», – зазначив генсек НАТО.

Раніше Столтенберг озвучив основні напрямки підтримки України.

Також він заявив, що НАТО надасть Україні спеціалізоване обладнання для захисту від кібератак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: