ГПУ відкрила справу проти судді Солом'янського райсуду Бобровника

Читать на русском
Слідчі Генпрокуратури ведуть досудове розслідування за фактом неправосудного рішення судді столичного Солом'янського райсуду Києва Олександра Бобровника.
Олександр Бобровникфото: УНІАН

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України веде досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо судді Солом'янського районного суду міста Києва Олександра Бобровника за фактом винесення завідомо неправосудного рішення у справі відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Слідчий просив надати йому доступ до документів і речей у цій справі, йдеться в рішенні Печерського районного суду міста Києва від 5 липня, пише «Слово і Діло».

Британія проти України: чому суд відмовився стягнути заставу НасіроваСтало відомо, чому суддя Солом'янського райсуду відмовила НАБУ і САП в стягненні 100 млн грн застави Романа Насірова.

Згідно з клопотанням співробітника ГПУ, досудовим розслідуванням встановлено, що Бобровник 29 травня ухвалив завідомо неправосудне рішення, задовольнивши заяву детектива Національного антикорупційного бюро Надії Полховської про відвід судового експерта в кримінальному провадженні щодо Насірова. Суддя Печерського райсуда Тетяна Остапчук все одно надала слідчому ГПУ доступ до матеріалів провадження щодо Насірова.

«Клопотання слідчого з особливо важливих справ першого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ ГСУ ГПУ Віктора Бережника про тимчасове доступ до речей і документів – задовольнити. Дозволити слідчому тимчасовий доступ до справи №1-кс/760/7848/17, що перебуває в Солом'янському районному суді міста Києва за адресою м. Київ, вул. Полковника Шутова, 1, з можливістю ознайомитися з нею та зробити її копії», – йдеться в рішенні судді Тетяни Остапчук.

Як відомо, 29 травня детектив НАБУ Полховська просила суд про відвід економічного експерта у справі Насірова. Свою заяву вона мотивувала тим, що експерт є упередженим і має суб'єктивну точку зору за матеріалами кримінального провадження, у зв'язку з чим не зможе об'єктивно провести необхідні дослідження.

Нагадаємо, суд не дозволив Насірову виїхати за кордон нібито на лікування.

Ще раніше суд подовжив арешт відстороненого голови ДФС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: