У Грузії запропонували подумати про конституційну монархію

Читать на русском
У правлячій в країні партії Грузинська мрія позитивно поставилися до можливості відновлення в країні конституційної монархії.

У правлячій в країні партії Грузинська мрія позитивно поставилися до можливості відновлення в країні конституційної монархії.

«Відновлення конституційної монархії, можливо, додасть країні певної особливості, індивідуалізму і шарму з багатьох точок зору», - заявив один з лідерів парламентської більшості, голова фракції Грузинська мрія Мамука Мдінарадзе, передає агентство «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Так він прокоментував заяву, зроблену Патріархом всієї Грузії Ілією II у неділю, 18 червня, під час молебню в кафедральному соборі Святої Трійці в Тбілісі про те, що, можливо, варто подумати про конституційної монархії, яка поверне спокій країні.

«Позиція патріарха завжди заслуговує на величезну повагу», - зазначив у зв'язку з цим Мдінарадзе.

За словами депутата, «нічого не виключено».

На його думку, поки рано говорити про відновлення в Грузії конституційної монархії, але через 10-20 років це питання може встати на порядку денному.

Ілія II під час недільного молебню нагадав, що з Божою милістю, Грузією керував цар.

«Сьогодні частішають в світі випадки, коли цар називається монархом, цар царює, але не управляє. Це називається конституційною монархією і приносить спокій країні», - сказав предстоятель Грузинської православної церкви.

Нагадаємо, Україна і Грузія закликали світове співтовариство посилити підтримку їхньої територіальної цілісності.

Як повідомлялося, Грузія звинуватила РФ в посяганні на суверенітет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: