Сьогодні в Мінську ТКГ проведе чергове засідання

Читать на русском
Тристороння контактна група з урегулюванню ситуації на Донбасі сьогодні, 5 липня, проведе чергове засідання в Мінську.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі сьогодні, 5 липня, проведе чергове засідання в Мінську (Білорусь). Цю інформацію раніше підтвердили представники сторін.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Зокрема, ТКГ намір узгодити список громадян, щодо яких підтверджена їхня відмова від переміщення на територію окремих районів Донецької та Луганської областей у рамках обміну заручниками.

Донбас буде проблемою для самої РФ, якщо отримає такий статус, як ОсетіяПолітолог оцінив ситуацію на Донбасі та припустив, наскільки реальний план повернення територій ОРДЛО в обмін на Крим.

Як уточнив кореспондент «Радіо Свобода» Валерій Каліновський, звільнення полонених залишається найбільш чутливою темою для переговорів.

«Йдеться про 129 українських бійців, які залишаються в полоні бойовиків. Їх хочуть обміняти на 600 утримуваних осіб із того боку. Вже була завершена і основне, і додаткове верифікація тих, хто після обміну хотів би залишитися на території, підконтрольній Києву. Але переговори тривають досі. Можливо, сьогодні буде якесь позитивне рішення. Крім цього, гострим залишається питання безпеки на Донбасі», – сказав він.

Також Калиновський зазначив, що тема збройного конфлікту на Донбасі буде в центрі уваги 26-ї сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка сьогодні розпочинається в Мінську. «Сесія триватиме 5 днів. Українську делегацію на засіданні Парламентської асамблеї ОБСЄ в Мінську очолюватиме керівник фракції БПП у ВР Артур Герасимов. На відкритті сесії очікується виступ президента Білорусі Олександра Лукашенка ... Як очікується, українська делегація буде говорити про негайне звільнення одержуваних Росією й бойовиками ОРДЛО полонених і політичних в'язнів», – додав він.

Раніше ТКГ в Мінську підтримала «хлібне перемир'я» на Донбасі.

Нагадаємо, представник України в Тристоронній контактній групі, екс-президент Леонід Кучма озвучив імовірну дату остаточного узгодження списків полонених і початку процесу обміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: