Прикордонники в Закарпатській області використовуватимуть безпілотники

Читать на русском
З метою патрулювання з повітря на кордоні України співробітники Держприкордонслужби в Закарпатській області почали використовувати безпілотні літальні апарати вітчизняного виробництва.

З метою патрулювання з повітря на кордоні України співробітники Держприкордонслужби в Закарпатській області почали використовувати безпілотні літальні апарати вітчизняного виробництва.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Держприкордонслужби України.

Завдяки безпілотникам вдасться протидіяти незаконному переміщенню осіб, товарів, зброї та наркотичних засобів через кордон України.

«Сьогодні, 19 липня, на ділянці відділу «Лужанка» Мукачівського прикордонного загону було здійснено перший запуск безпілотника, який входить до складу безпілотного авіаційного комплексу Spectator-M вітчизняного виробництва», – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що використання безпілотників дозволить прикордонникам здійснювати обстеження районів і виконувати завдання, що вимагають обстеження території у важкодоступних місцях, особливо в горах.

Операціями запуску та управління безпілотників займаються спеціально навчені цьому особи.

«Безпілотники комплексу Spectator-M використовуються для ведення тепловізійного та відеоспостереження. Результати таких спостережень фіксуються наземною станцією управління й передаються до центру управління службою, що дозволить прикордонникам оперативніше реагувати на прояви протиправної діяльності на кордоні», – поінформували в Держприкордонслужбі.

Відзначимо, що 10 липня прикордонники затримали російського полковника, який воював на Донбасі разом із «Моторолою» та «Гіві».

Нагадаємо також, що прикордонники затримали чоловіка з російським паспортом і відео розстрілу бійців ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: