Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Москаль пообіцяв в стислі терміни відновити роботу пункту пропуску в с. Хижа

28 січня 2016 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що за умов відсутності формальних перешкод для відновлення роботи пункту пропуску на українсько-румунському кордоні в с. Хижа, його буде запущено в дуже стислі терміни.
Архів
Сказано 28 січня 2016 р.

Джерело

  • http://moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=2089
  • http://www.carpathia.gov.ua/ua/publication/content/13080.htm
  • http://moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=2256
  • Лист голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля
  • Лист заступника голови Закарпатської ОДА

Результат

18 лютого 2016 року під час зустрічі керівника Закарпатського краю Геннадія Москаля та голови Повітової ради Сату-Маре (Румунія) Адріана Штефа обговорювалось питання запуску пункту пропуску в с. Хижа. Для цього Румунія повинна отримати від України письмове повідомлення про виконання внутрішньодержавних процедур щодо відновлення роботи пункту пропуску та збудувати нову дорогу з адміністративною будівлею. Всі формальності з документами Геннадій Москаль планує вирішити до візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна в березні.

27 травня 2016 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив звернення міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну з проханням посприяти у відкритті на державному кордоні України пункту пропуску «Хижа (Виноградівський район, Україна) – Тарна Маре (Румунія)».

Відповідно до листа Закарпатської ОДА від 2 грудня 2016 року міжнародний пункт пропуску «Хижа – Тарна Маре» станом на поточну дату не відкритий оскільки відсутня інфраструктура на румунському боці. Українська сторона готова до запуску пункту пропуску.

Пропуск громадян в пункті пропуску "Хижа - Тарна Маре" не здійснюється з серпня 2005 року, що зумовлене аварійним станом мосту через річку Тур. У 2016-2017 роках, з метою відновлення пункту пропуску, облдержадміністрація неодноразово зверталась до органів державної влади, однак станом на 18 грудня 2017 року питання не вирішено та перебуває на розгляді у центральних органів виконавчої влади.