Родини загиблих у травні 2015 року міліціонерів досі не отримали обіцяні Кличком квартири

Читать на русском
Родини двох міліціонерів, які загинули під час переслідування грабіжників АЗС у травні 2015 року, досі не отримали від міста обіцяне житло.
Віталій КличкоФото: "Українське фото"

У Києві родинам загиблих на службі в 2015 році міліціонерів уже третій рік поспіль обіцяють виділити квартири, але будинок, де вони мають бути розташовані, ніяк не добудують. Більше того, міська влада за цей час навіть не спромоглася ухвалити рішення про видачу сім’ям правоохоронців ордерів на житло.

Такі на цю мить результати виконання обіцянки мера Києва Віталія Кличка, котру він дав 6 травня 2015 року під час церемонії прощання з працівниками міліції спецпризначення Юрієм Христенком та Юрієм Романенком.

Правоохоронці загинули 4 травня позаминулого року під час гонитви за злочинцями, що пограбували АЗС у Деснянському районі столиці. Ще троє їхніх колег тоді потрапили до лікарні. Зловмисники виявилися озброєними, хоча одного з них все ж вдалося одразу затримати.

Прощаючись із міліціонерами, мер Кличко пообіцяв їхнім рідним, що місто не покине їх напризволяще. «Ми як місцева влада взяли на себе зобов’язання піклуватися про родини загиблих міліціонерів. І, незважаючи на складну економічну ситуацію, ми знайдемо можливість, щоби вони отримали житло найближчим часом. Адже в одній родині сиротами залишилися троє дітей, в іншій – одна дитина», – запевнив тоді він.

«Слово і Діло» понад два роки стежило за ситуацією, й усі ці два роки на свої інформаційні запити отримувало від КМДА самі відписки. Так, на запит від 11 листопада 2015 року нам відповіли, що родинам Христенків та Романенків вирішили виділити одно- й трикімнатну квартири, але не уточнили, де саме й коли.

26 липня 2016 року на чергове звернення порталу відповіли вже так: родинам запропонували житло за адресою вул. Теремківська, 3. Завершення будівництва тоді було заплановане на IV квартал 2016 року. Питання видачі їм ордерів на квартири тоді в міськадміністрації обіцяли розглянути після введення будинку в експлуатацію, завершення обмірів БТІ та присвоєння поштової адреси.

Наступний раунд листування «Слова і Діла» відбувся вже в березні 2017 року. Тоді порталу повідомили про перенесення дати здачі будинку на Теремківській, 3 в експлуатацію на II квартал поточного року. Останнім листом, після якого редакція вирішила надати цій обіцянці Кличка статус «не виконано», стала відповідь на запит, датована 13 липня цього року (коли, за попередніми даними, будинок уже півтора місяця, як мав бути зданий). Ми не здивувалися, дізнавшись, що введення в експлуатацію вкотре переноситься. Цього разу – на четвертий квартал 2017 року. Тобто в теорії, якщо в «Спецжитлофонді», на який посилається міська адміністрація, знову не схиблять, родини героїчно загиблих міліціонерів отримають обіцяні мером квартири до кінця року… Але й це – у кращому разі.

Всю історію листування порталу з міською владою можна побачити за посиланням.

Ми не сумніваємося, що в мерії можуть знайти ще тисячу й одну причину затримки видачі житла родинам загиблих правоохоронців, але всі ці роки їхні діти, які мали би зростати в нових просторих квартирах, змушені чекати через нерозторопність чиновників і невміння підрядників, яким місто виділяє землю під будівництво, дотримуватись дедлайну. Тож ця обіцянка отримує статус «не виконано». Як і ще 108 обіцянок Кличка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: