Тука повідомив, що Росія намагається штучно змінити демографічний склад Криму

Читать на русском
РФ блокує українські сайти, що дають можливість вивчати українську мову, літературу, історію і готується до вступу в українські вищі навчальні заклади.

РФ у тимчасово окупованому Криму постійно нарощує військовий потенціал і штучно намагається змінювати склад населення окупованого півострова.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє прес-служба МінВОТ, пише «Слово і Діло».

Як змінилося транспортне сполучення між Україною та Росією останніми роками?«Слово і Діло» проаналізувало, як змінилося транспортне сполучення між країнами в період військових дій на Донбасі.

«Величезне питання - збільшення військового потенціалу Росії на території Криму. Росія завозить велику кількість кадрових військових. Зрозуміло, що сім'ї переїжджають до Криму жити разом з військовими. Переїжджають не на день і не на два. Таким чином, Росія повторює кроки Радянського Союзу - штучно змінює демографічний склад цілого регіону. Це недопустимо. Це грубе порушення міжнародного законодавства», - завив Г. Тука 13 червня в ході щорічної зустрічі з європейськими партнерами в рамках діалогу з прав людини між Європейським Союзом і Україною.

Крім того, заступник міністра зазначив, що РФ блокує українські сайти, що дають можливість вивчати українську мову, літературу, історію і готуватися до вступу в українські вищі навчальні заклади.

Раніше Тука озвучив ймовірні терміни повернення контролю над Донбасом.

А 7 червня Тука розповів, коли відновлять електропостачання Донецької фільтрувальної станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: