Тука пропонує виселяти людей з Донбасу

Читать на русском
На думку Туки, необхідно створювати міжнародні дискусії щодо вирішення питання екологічної катастрофи на Донбасі.

Необхідно переселяти місцевих мешканців з Донбасу, тому що через екологічну ситуацію люди не зможуть там жити протягом 10 років.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Мова йде взагалі не про порятунок Донбасу. На цьому хрест. Мова іде про поступове звільнення цього регіону від людей, бо люди там існувати не зможуть протягом 10 років», – сказав він.

Третина переселенців з Донбасу страждають посттравматичним розладом32 відсотки вимушених переселенців в Україні страждають посттравматичним стресовим розладом, спричинених конфліктом на сході.

Заступник голови МТОТ додав: «Так само, як будемо потерпати ми, точно так само буде потерпати й Московія. Це наша спільна біда. Не вдасться стіночкою відгородитися».

На думку Туки, необхідно створювати міжнародні дискусії щодо вирішення питання екологічної катастрофи на Донбасі.

«Я тільки зрозумів, що проблему треба піднімати на найвищий рівень і створювати міжнародні дискусії з пошуком вирішення цієї проблеми... це просто треба волати на всю Європу про можливі наслідки», – зауважив заступник міністра.

Зазначимо, за повідомленнями СЦКК, бойовики блокують ремонт екологічно небезпечних об'єктів на Донбасі.

Тука вважає, що для повернення контролю над Донбасом знадобиться від трьох до п'яти років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: