Чубаров: Крим повернеться до складу України ще за нашого життя

Читать на русском
Глава Меджлісу кримсько-татарського народу, нардеп Рефат Чубаров заявив, що анексований Крим повернеться до складу України раніше, ніж цього хоче Росія.

Глава Меджлісу кримсько-татарського народу, нардеп Рефат Чубаров заявив, що анексований Крим повернеться до складу України раніше, ніж цього хоче Росія.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Апостроф», пише «Слово і Діло».

Відповідаючи на питання, наскільки взагалі можливо, що Крим повернеться в Україну за нашого з вами життя, Чубаров сказав: «Тут я завжди і дуже впевнено говорю: це станеться набагато раніше, ніж цього хотіли б у Кремлі. Це буде при нашому житті. Ми повернемося до Криму - інакше і бути не може».

Він нагадав, що країна-агресор РФ порушила міжнародне право і принципи, які були встановлені після Другої світової війни.

За його словами, історія Російської імперії та СРСР показала, що в Кремлі не можуть управляти великими територіями.

Меджліс пропонував певні кроки щодо захисту Криму майже 10 років тому - ДжемілєвЗокрема, Меджліс пропонував провести «чистку» в керівництві АРК, оскільки у багатьох там були російські паспорти і «інфільтрація російської розвідки була жахливою».

Як повідомлялося, до 10 грудня кримські татари мають намір зібрати мільйон підписів по всьому світу під зверненням до міжнародного співтовариства з вимогою деокупації Криму.

Нагадаємо, Держприкордонслужба не пропустила з Криму 15 іноземців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: