Україна може розширити співпрацю з Казахстаном у сфері енергетики

Читать на русском
В атомній енергетиці можливе розширення співпраці України з Казахстаном щодо використання технологій в області уранової промисловості і кооперації в цьому напрямку.

В Україні є вдалі приклади співпраці з Казахстаном у сфері вітряної енергетики і потенціал для розширення кооперації в урановsq промисловості.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр-міністр Геннадій Зубко в рамках міжнародної виставки «ЕКСПО-2017» в Астані, передає «Слово і Діло».

«У нас є вдалі приклади кооперації з Казахстаном в цій сфері (вітряної енергетики - ред.). Це - приклад того, як ефективно використовувати енергію, про яку раніше ми навіть не замислювалися», - повідомив Зубко.

За словами мініністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, в атомній енергетиці можливе розширення співпраці України з Казахстаном щодо використання технологій в області уранової промисловості і кооперації в цьому напрямку.

«Але при цьому головний реактор для нас - це сонце. І сьогодні ми повинні їм більш активно користуватися», - заявив Зубко.

Він зазначив, що забезпечення національної енергоефективності є для України пріоритетом.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України 14-го червня продовжив тимчасові надзвичайні заходи в енергетиці ще на місяць.

Раніше в Казахстані відреагували на скандал навколо карти України без Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: