Україна буде співпрацювати з Чехією в сфері енергетики

Читать на русском
В ході зустрічі також обговорювалася можливість поставок запчастин для легкових автомобілів, ремонт і обслуговування вертольотів, можливість створення спільних підприємств.
Україна та Чехія домовились про співпрацю

Україна і Чехія прийняли рішення про співпрацю в сфері енергетики і промисловості.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на результати 7-го пленарного засідання українсько-чеської міжурядової змішаної комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, котре відбулося 8 червня в Києві.

«Для нас важлива співпраця в сфері енергетики, зокрема, підвищення ефективності функціонування ГТС, а також співробітництво в сфері енергоефективності, енергозбереження, ядерної енергії, електроенергії та промисловості. Також надзвичайно важливою є співпраця в сфері промисловості: як ви знаєте, це один з пріоритетів урядової політики на найближчі роки », - повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе після засідання.

За її словами, в ході зустрічі також обговорювалася можливість поставок запчастин для легкових автомобілів, ремонт і обслуговування вертольотів, можливість створення спільних підприємств.

«Ми визначилися з готовністю розвивати співробітництво в сфері розробки, виробництва і реалізації трамвайних вагонів», - поінформувала І.Клімпуш-Цинцадзе.

Відзначимо, що 17 травня Рада затвердила угоду про співпрацю з Чехією.

Нагадаємо також, що 9 грудня 2016 року Климпуш-Цинцадзе заявила, що безвізовий режим з Європейським Союзом буде зовсім скоро і виконала свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: