Кабмін продовжив надзвичайні заходи в енергетиці

Читать на русском
Кабінет міністрів України продовжив термін дії надзвичайних заходів на ринку електричної енергії, введених три місяці тому, ще на один місяць.

Кабінет міністрів подовжив у четвертий раз дію надзвичайних заходів в енергетиці ще на місяць.

Відповідну пропозицію міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика уряд підтримав на засіданні в четвер, 11 травня, передає «Слово і Діло».

«Потрібно продовжувати (заходи, – ред), тому що мають ухвалювати оперативні управлінські рішення. Ми керуємо системою не у штатному режимі, на превеликий жаль. Але і цей іспит ми пройдемо, хто б нам не заважав», – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За словами Насалика, введення надзвичайних заходів дозволило заощадити 1,7 млн ​​т вугілля і збільшити його запаси на складах до 2,2 млн т, що відповідає рівню запасів восени 2016 року - перед початком опалювального сезону.

Насалик також повідомив, що завдяки запровадженим заходам внесок атомної енергетики у вироблення електроенергії в Україні у квітні досяг 62,5%, а минулої неділі був встановлений абсолютний рекорд - 68% порівняно із 47% у травні минулого року.

Надзвичайний стан в енергетиці: влада штучно створює «апокаліпсис»Експерт з питань енергетики оцінив ситуацію в енергетиці, продовження НС і зупинку ТЕС, що працюють на антрациті.

Раніше в уряді повідомляли, що максимально НС в електроенергетичній сфері може діяти два місяці.

Нагадаємо, надзвичайні заходи в енергетиці вступили в дію з 17 лютого через блокаду поставок товарів з зони АТО, зокрема, вугілля антрацитної групи, на якому працює половина ТЕС енергогенеруючих компаній країни.

12 квітня Кабмін продовжив надзвичайний стан в енергетиці на місяць.

Як відомо, парламент проголосував за виробництво альтернативної енергетики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: