Стокгольмський суд може відкласти рішення у справі «Нафтогазу» і «Газпрому»

Читать на русском
Суд при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма планує на кілька місяців відкласти рішення в транзитній суперечці «Газпрому» і «Нафтогазу».

Суд при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма планує на кілька місяців відкласти рішення в транзитній суперечці «Газпрому» і «Нафтогазу».

Про це директор з юридичних питань НАК Ярослав Теклюк повідомив в інтерв'ю Юридичній газеті, передає прес-служба «Нафтогазу», пише «Слово і Діло».

«Справа зараз також перебуває на фінальному етапі: в кінці минулого року пройшли усні слухання, тепер суд готує рішення. Воно повинно бути винесено до кінця червня, проте під час телефонної конференції з нашим радником суд повідомив, що планує звернутися до секретаріату Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з проханням про перенесення граничної дати винесення остаточного рішення. Думаю, це буде кілька місяців», - сказав Теклюк.

Боргові розрахунки і другий виток загострення з «Газпромом»: подальші ризики для «Нафтогазу» в судіЕксперт з енергетичних програм розповів, чи є можливість у РФ не виконати рішення суду, і що надалі стане ключовим у Стокгольмському суді для України.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж повністю скасував вимоги «Газпрому» до «Нафтогазу» за умовою «бери або плати».

Як відомо, 16 травня Вищий господарський суд відхилив касаційну скаргу російського «Газпрому» на рішення про стягнення з нього штрафу та пені в розмірі 172 мільярди гривень, накладеного Антимонопольним комітетом.

Раніше «Газпром» збільшив свої вимоги в позові проти «Нафтогазу України» з 31,7 мільярда доларів до 37 мільярдів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: