За день бойовики шість разів порушили режим тиші на Донбасі – штаб АТО

Читать на русском
Незаконні збройні формування з початку доби 6 разів відкривали вогонь по українських позиціях у зоні проведення АТО, в цілому відзначається зниження кількості провокаційних обстрілів.

Незаконні збройні формування з початку доби 17 липня 6 разів відкривали вогонь по українських позиціях у зоні проведення АТО, загалом відзначається зниження кількості провокаційних обстрілів.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-центр штабу АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України на 17 липняСитуація на сході країни за станом на 00:00 17 липня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Сьогоднішній день у зоні АТО характеризується зменшенням кількості провокаційних обстрілів українських позицій. Водночас противник і далі продовжує застосовувати озброєння, яке має бути відведене від лінії розмежування. Всього з початку доби незаконні збройні формування 6 разів порушили перемир'я», – йдеться у зведенні прес-центру (станом на 18:00 понеділка, 17 липня) на сторінці в Facebook.

Близько опівночі бойовики випустили по українських позиціях у Красногорівці (маріупольський напрямок) 8 мін калібру 82 мм. О 14:00 та 16:00 НВФ знову били з мінометів калібру 120 і 82 мм по цьому селищу.

Вночі бойовики двічі вели вогонь із гранатометів і великокаліберних кулеметів по Павлополю.

На луганському напрямку з боку Лиману бойовики також застосовували міномет калібру 82 мм по українських позиціях у Трьохізбенці.

Відзначимо, за минулу добу, 16 липня, російсько-окупаційні війська здійснили 16 обстрілів позицій Збройних сил України на Донбасі, в результаті яких один український військовослужбовець отримав уламкове поранення.

Згідно з опитуванням, українці стали більше підтримувати ідею введення миротворців на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: