На Донбасі затримали трьох інформаторів бойовиків

Читать на русском
У Донецькій області затримали трьох інформаторів бойовиків, які передавали інформацію про дислокацію, пересування та чисельність українських військових.

У Донецькій області затримали трьох інформаторів бойовиків, які передавали інформацію про дислокацію, пересування та чисельність українських військових.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції Донецької області в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 14 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 14 липня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам поліцейські встановили відразу трьох місцевих жителів Волноваського району, які передавали інформацію бойовикам про дислокацію, пересування та чисельність українських військових, завдяки чому бойовики обстрілювали позиції ЗСУ», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що одна з інформаторів – 64-річна мешканка Миколаївки, яка проживала на лінії розмежування в декількох кілометрах від окупованого Докучаєвська.

«Все життя працювала в школі, а в 2014 році, коли терористи почали в Донецьку активні бойові дії, вирішила підтримувати окупантів. Налаштовувала вчительку її колега з Докучаєвської школи, яка спілкувалася з розвідкою «ДНР», – відзначили в прес-службі.

Правоохоронці зазначили, що жінка розповідала в телефонному режимі про всі зміни розташування військових.

«Вона телефонувала й розповідала, що, наприклад, у лісосмузі поблизу села розташувалася нова зміна військових, в якій кількості. А за кілька годин саме там починалися потужні обстріли. Жінка майже півсотні разів надавала корисну інформацію для бойовиків», – наголошується в повідомленні.

Аналогічний випадок зафіксували правоохоронці в прифронтовому Мирному. Чоловік із дружиною передавали дані своєму родичу – коригувальнику вогню «ДНР». Подружжя розповідало про дислокацію та пересування військових ЗСУ в таких населених пунктах, як Мирне, Вільне, Кам'янка та Кальчик.

За всіма фактами порушено кримінальні провадження за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності).

Зловмисникам загрожує до 5 років ув'язнення.

Нагадаємо, за інформацією штабу АТО, з початку доби 14 липня бойовики п'ять разів порушили режим тиші й стріляли з великокаліберних кулеметів.

Раніше повідомлялося, що бійці 54-ї бригади ЗСУ оголосили голодування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: