У Британії англійця засудили до 5 років за участь у війні на Донбасі на боці бойовиків

Читать на русском
Суд в Манчестері засудив британця Бенджаміна Стімсона, який входив до складу збройних формувань бойовиків ОРДЛО, до п'яти років і чотирьох місяців в'язниці

Британський суд вперше визнав свого громадянина винним у терористичній діяльності через його участь у війні на Донбасі.

Суд в Манчестері засудив британця Бенджаміна Стімсона, який входив до складу збройних формувань бойовиків ОРДЛО, до п'яти років і чотирьох місяців в'язниці, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «BBC-Росія».

Суддя уточнив, що засуджує Стімсона до восьми років ув'язнення, але віднімає третину цього терміну за визнання провини.

«Ми вражені вироком. Він занадто суворий», - заявив батько засудженого Мартін Стімсон. «Мені шкода, що мій син туди поїхав. Ми про це не знали. Ми думали, він працює на фермі», - додав він.

Спочатку Стімсон також звинувачувався у підготовці та здійсненні терористичних актів, але потім ці звинувачення було знято. Суддя не знайшов доказів того, що Стімсон безпосередньо брав участь у збройному конфлікті. Суддя постановив, що Бенджамін Стімсон не має екстремістських поглядів і не несе зараз небезпеки для населення Британії.

Завершення АТО: яке нове ім'я отримає війна на ДонбасіЖурналіст Денис Попович розповів, як називатиметься антитерористична операція на сході України.

Бенджаміну Стімсону 41 рік. Він народився і виріс на півночі Англії. Восени 2015 року журналісти ВВС зустріли його неподалік Дебальцевого. Він розповів, що вирушив на Донбас, оскільки вдома не бачив жодних перспектив. На той момент він вже півтора роки сидів без роботи.

На суді Бенджамін Стімсон заперечував свою участь у військових діях. За його словами, він провів на сході України чотири місяці, працюючи водієм швидкої допомоги.

Нагадаємо, у вересні 2016 року британська влада заарештувала Стімсона після повернення з Донбасу, де він воював на боці бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: