Генпрокуратура повідомила про підозру Черновецькому

Читать на русском
Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому.

Колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому повідомили про підозру у зловживанні владою або службовим становищем.

Про це інформує прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

Як зазначається в повідомленні, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві.

Леонід ЧерновецькийГолова Християнсько-ліберальної партії України
Черновецький пообіцяв не балотуватися на посаду мера КиєваСказано 16 лютого 2012 р.Статус обіцянки: Виконано

«Встановлено, що в результаті незаконних дій колишнього Київського міського голови Леоніда Черновецького, який діяв у інтересах невстановлених наразі осіб із найближчого оточення колишнього президента України Віктора Януковича, що виявилося в незаконному вилученні, зміні цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в місті Києві, заниженні орендної плати за землю і, як наслідок, знищенні об’єкта археологічної спадщини, територіальній громаді міста Києва заподіяно збитків на загальну суму понад 250 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

Досудове слідство триває, а також вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до цієї справи.

Як повідомляв генпрокурор Юрій Луценко, він пропонував депутату від групи «Воля народу», екс-секретарю Київської міської ради Олесю Довгому розповісти про роль Черновецького в земельних махінаціях у столиці, але парламентар відмовився. Також зазначимо, що того ж дня Рада зняла з Довгого недоторканність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: